Domæne

Et domæne, også kendt som et internetdomæne eller webdomæne, er en menneskeforståelig og brugervenlig adresse, der bruges til at identificere og lokalisere ressourcer på internettet. Domæner bruges til at repræsentere unikke internetadresser for websteder, e-mailadresser og andre online ressourcer.

Hvert domæne består normalt af to hovedkomponenter:

  1. Domænenavn: Dette er den tekstlige del af domænet, som brugerne taster ind i deres webbrowser for at besøge et websted eller sende en e-mail. For eksempel er “google.com” et domænenavn.

  2. Domæneudvidelse: Dette er den sidste del af domænet, der normalt består af tre eller flere bogstaver og er kendt som en top-level-domæne (TLD). TLD’er identificerer typen eller kategorien af ​​domænet. For eksempel er “.com” (kort for “commercial”) en almindelig TLD, “.org” er ofte brugt af organisationer, og “.edu” er for uddannelsesinstitutioner.

Sammen udgør domænenavnet og domæneudvidelsen det fulde domæne. Her er et par eksempler på fulde domæner:

Nøglepunkter ved domæner inkluderer:

  • Unikhed: Hvert domæne på internettet skal være unikt for at undgå forvirring og konflikter. Der kan ikke være to identiske domæner.

  • DNS: Domain Name System (DNS) bruges til at oversætte menneskeforståelige domænenavne til IP-adresser, som er de numeriske adresser, der bruges af computere til at identificere webservere og ressourcer på internettet.

  • Registrering: Domæner registreres normalt gennem domæneregistrarer, der er organisationer, der administrerer og vedligeholder domæner for webstedsejere og brugere. Registrering af et domæne indebærer normalt betaling af et årligt gebyr og overholdelse af registrarens retningslinjer.

  • E-mail-domæner: Udover websteder bruges domæner også til at identificere e-mailadresser. For eksempel er “brugernavn@example.com” en e-mailadresse, hvor “example.com” er domænet.

Domæner er afgørende for internettets funktionalitet, da de gør det muligt for mennesker at nemt finde og nå forskellige online ressourcer ved hjælp af let huskelige navne i stedet for numeriske IP-adresser.

Relaterede indhold

Ordbog

Schema markup

Schema Markup, også kendt som schema.org Markup eller bare schema, er en form for struktureret data, der bruges på websider for at give søgemaskiner en bedre forståelse af indholdets betydning. Dette hjælper med at forbedre søgeresultaterne ved at tilføje ekstra information til søgeresultaterne og øge synligheden i søgeresultaterne.

Ordbog

Sprogversionering

Sprogversionering, også kendt som flersprogethed eller internationalisering af indhold, er en vigtig strategi inden for webudvikling og digital markedsføring, der involverer at tilbyde indhold på flere sprog for at nå og engagere en global målgruppe. Dette koncept spiller en central rolle i at gøre indhold og tjenester tilgængelige for en bredere, international brugerbase.

Ordbog

Ankertekst

Ankertekst er den tekst / titel man linker ens Ankerlink til. Men et ankertekst kan også være en sektion hvori man ligger ens indhold. Et eksempel kunne være at man ville linke sit Ankerlink til en formular, hvor der ikke lige var en overskrift man kunne sætte sit Ankertekst til.

Ordbog

Dofollow link

Et “dofollow link” er en type hyperlinks på internettet, der tillader søgemaskiner at følge linket og overføre linkværdi eller “link juice” fra kilden til det linkede websted. Med andre ord hjælper dofollow-links med at øge det linkede websteds synlighed i søgemaskineresultaterne, hvilket kan have en positiv indvirkning på webstedets SEO (søgemaskineoptimering).

Add address

Danmark

Søg

Bureau tilmelding

Når du har tilmeldt din virksomhed får du adgang til dit kontrolpanel hvor du kan oprette cases, bureau indhold, jobannoncer mm. Det er gratis og uforpligtende for dit bureau at have en profil.

  • Kontakt bureauet