Domæne

Et domæne, også kendt som et internetdomæne eller webdomæne, er en menneskeforståelig og brugervenlig adresse, der bruges til at identificere og lokalisere ressourcer på internettet. Domæner bruges til at repræsentere unikke internetadresser for websteder, e-mailadresser og andre online ressourcer.

Hvert domæne består normalt af to hovedkomponenter:

  1. Domænenavn: Dette er den tekstlige del af domænet, som brugerne taster ind i deres webbrowser for at besøge et websted eller sende en e-mail. For eksempel er “google.com” et domænenavn.

  2. Domæneudvidelse: Dette er den sidste del af domænet, der normalt består af tre eller flere bogstaver og er kendt som en top-level-domæne (TLD). TLD’er identificerer typen eller kategorien af ​​domænet. For eksempel er “.com” (kort for “commercial”) en almindelig TLD, “.org” er ofte brugt af organisationer, og “.edu” er for uddannelsesinstitutioner.

Sammen udgør domænenavnet og domæneudvidelsen det fulde domæne. Her er et par eksempler på fulde domæner:

Nøglepunkter ved domæner inkluderer:

  • Unikhed: Hvert domæne på internettet skal være unikt for at undgå forvirring og konflikter. Der kan ikke være to identiske domæner.

  • DNS: Domain Name System (DNS) bruges til at oversætte menneskeforståelige domænenavne til IP-adresser, som er de numeriske adresser, der bruges af computere til at identificere webservere og ressourcer på internettet.

  • Registrering: Domæner registreres normalt gennem domæneregistrarer, der er organisationer, der administrerer og vedligeholder domæner for webstedsejere og brugere. Registrering af et domæne indebærer normalt betaling af et årligt gebyr og overholdelse af registrarens retningslinjer.

  • E-mail-domæner: Udover websteder bruges domæner også til at identificere e-mailadresser. For eksempel er “brugernavn@example.com” en e-mailadresse, hvor “example.com” er domænet.

Domæner er afgørende for internettets funktionalitet, da de gør det muligt for mennesker at nemt finde og nå forskellige online ressourcer ved hjælp af let huskelige navne i stedet for numeriske IP-adresser.

Relaterede indhold

Ordbog

Influencer marketing

Influencer marketing er en markedsføringsstrategi, der i stigende grad har vundet indpas i den digitale tidsalder. Denne tilgang involverer samarbejde mellem virksomheder og personer, der har opnået en betydelig følgerskare og indflydelse på sociale medieplatforme som Instagram, YouTube, TikTok og andre. Disse personer, kendt som influencers eller påvirkere, bruger deres popularitet til at promovere produkter, tjenester eller brands over for deres følgere.

Ordbog

E-commerce

Det kan variere fra simple online butikker, der sælger tøj eller elektronik, til mere komplekse platforme, der tilbyder digitale tjenester, cloud-løsninger og endda online-auktioner.

Ordbog

XML sitemap

En XML-sitemap er en fil, der bruges til at strukturere og organisere information om en hjemmesides indhold, så søgemaskiner som Google bedre kan forstå og indeksere det. XML står for “eXtensible Markup Language,” og en XML-sitemap fungerer som en slags vejledning for søgemaskinerne, der angiver, hvilke sider på hjemmesiden der skal indekseres, og hvordan de er relateret til hinanden.

Add address

Danmark

Søg

Bureau tilmelding

Når du har tilmeldt din virksomhed får du adgang til dit kontrolpanel hvor du kan oprette cases, bureau indhold, jobannoncer mm. Det er gratis og uforpligtende for dit bureau at have en profil.

  • Kontakt bureauet