Afvisningsprocent

Kort fortalt er bounce raten også kaldt afvisningprocenten den del af dine besøgende som forlader hjemmesiden uden at interagere med indholdet.

Hvad er afvisningsprocent?

Afvisningsprocent, også kendt som “bounce rate” på engelsk, er en vigtig målekriterium inden for webanalyse og online markedsføring. Afvisningsprocenten angiver det procentvise forhold mellem besøgende på en hjemmeside, der forlader hjemmesiden efter at have besøgt kun én side (en enkelt sidevisning) uden at interagere yderligere med hjemmesiden.

En høj afvisningsprocent indikerer normalt, at besøgende ikke fandt det, de søgte, eller at de ikke blev engageret nok til at udforske andre sider på hjemmesiden. Dette kan være et tegn på, at hjemmesiden ikke lever op til besøgendes forventninger, eller at indholdet på forsiden eller landingssiden ikke er relevant eller appellerende.

En lav afvisningsprocent er normalt et positivt tegn og indikerer, at de besøgende udforsker flere sider på hjemmesiden eller udfører andre ønskede handlinger, såsom at udfylde kontaktformularer, foretage køb eller klikke på interne links.

Det er vigtigt at overvåge og analysere afvisningsprocenten som en del af webanalyse, da det kan give værdifuld indsigt i, hvordan besøgende interagerer med din hjemmeside. Hvis afvisningsprocenten er høj, kan det være nødvendigt at foretage ændringer i design, indhold eller brugeroplevelse for at forbedre besøgendes engagement og fastholde dem længere på hjemmesiden.

Relaterede indhold

Ordbog

USP

USP, eller “Unique Selling Proposition,” er en vigtig marketingkoncept, der refererer til den unikke kvalitet eller fordel, som en virksomhed eller et produkt tilbyder sine kunder. USP er det, der adskiller en virksomhed eller et produkt fra konkurrenterne og overbeviser kunderne om at vælge det over alternativerne på markedet.

Ordbog

Benchmarking

Benchmarking går egentlig ud på at virksomheden som benytter strategien går ind og foretager en undersøgelse og vurdering af enten en eller flere af virksomhedens konkurrenter med det formål at forbedre deres egen drift. Det kan være virksomheden gerne vil optimerer eksempelvis på kvalitet, pris eller leverandører.

Ordbog

Backlinks

Kort definition af Backlinks er at det er links som kommer fra andre hjemmesider som linker over til din hjemmeside. Google ser oftes backlinks som noget positivt.

Marketing Guiden

Marketing job

Leder du et dit nye marketing job? Vi har lavet en liste til dig over de steder du kan finde jobs. Se listen her.

"*" indikerer påkrævede felter

Vi stiller dig de rigtige spørgsmål, så vi kan introducere dig til de rigtige bureauer.

Du kan godt vælge flere.

Bureau tilmelding

Når du har tilmeldt din virksomhed får du adgang til dit kontrolpanel hvor du kan oprette cases, bureau indhold, jobannoncer mm. Det er gratis og uforpligtende for dit bureau at have en profil.