Ankerlinks

Det har mange forskellige begreber. Det kaldes også anchor links, section links og jump links. Det danske begreb er dog mere Ankerlinks. Det betyder egentlig at man linker på internt på samme side. Et eksempel kan være at man gerne vil lede brugeren til en specifik formular som ligger længere nede på siden som man så her linker til.

Hvad er Ankerlinks?

Ankerlinks, også kendt som ankertekster eller blot ankere, er tekst- eller billedlinks, der bruges til at navigere inden for en webside eller mellem forskellige sektioner af en længere side. Disse links giver brugerne mulighed for at hoppe direkte til en bestemt del af indholdet på siden, i stedet for at bladre manuelt eller scrolle ned.

Ankerlinks fungerer normalt ved at forbinde en del af teksten eller en knap til en bestemt sektion af siden. Når en bruger klikker på dette link, ruller eller springer webbrowseren automatisk til den tilknyttede sektion af siden. Dette gør det lettere for brugere at finde det relevante indhold og forbedrer den generelle brugeroplevelse.

Her er et eksempel på, hvordan ankerlinks kan bruges:

På en lang artikel eller vejledning kan der øverst på siden være en indholdsfortegnelse med links til forskellige afsnit. Hvis en bruger ønsker at læse et bestemt afsnit, kan de klikke på linket i indholdsfortegnelsen, og webbrowseren vil rulle ned til det pågældende afsnit.

For at oprette ankerlinks i HTML skal du bruge følgende kode:

				
					<a href="#sektion1">Gå til sektion 1</a>
				
			

Her angiver #sektion1 at linket skal føre til en sektion på siden, der har et id-attribut med værdien “sektion1”. For at definere den målrettede sektion skal du bruge HTML som dette:

				
					<div id="sektion1">
  <!-- Indhold af sektion 1 -->
</div>
				
			

Ankerlinks er en praktisk teknik til at forbedre brugeroplevelsen og navigationen på websteder med langt indhold eller mange sektioner. De gør det lettere for brugere at finde og få adgang til de oplysninger, de søger.

Relaterede indhold

Ordbog

XML sitemap

En XML-sitemap er en fil, der bruges til at strukturere og organisere information om en hjemmesides indhold, så søgemaskiner som Google bedre kan forstå og indeksere det. XML står for “eXtensible Markup Language,” og en XML-sitemap fungerer som en slags vejledning for søgemaskinerne, der angiver, hvilke sider på hjemmesiden der skal indekseres, og hvordan de er relateret til hinanden.

Ordbog

CAC

CAC står for “Customer Acquisition Cost,” hvilket på dansk betyder kundeanvendelsesomkostninger. CAC er en vigtig forretningsmåling, der bruges til at beregne omkostningerne ved at tiltrække en ny kunde til en virksomhed eller organisation.

Ordbog

LinkedIn annoncering

LinkedIn annoncering er en kraftfuld digital markedsføringsmetode, der udnytter LinkedIn-platformens erhvervsorienterede fokus til at nå en målrettet og professionel målgruppe. LinkedIn, der er kendt som det sociale netværk for erhvervslivet, tilbyder forskellige annonceringsmuligheder, der kan hjælpe virksomheder med at opbygge deres brand, generere leads og engagere sig med potentielle kunder og samarbejdspartnere.

Ordbog

URL

En URL, eller Uniform Resource Locator, er en streng af tekst, der bruges til at beskrive en ressource’s placering på internettet. URL’er fungerer som internettets adresser og giver brugere mulighed for at finde og få adgang til specifikke websider, dokumenter, billeder, videoer og andre ressourcer online.

"*" indikerer påkrævede felter

Vi stiller dig de rigtige spørgsmål, så vi kan introducere dig til de rigtige bureauer.

Du kan godt vælge flere.

Bureau tilmelding

Når du har tilmeldt din virksomhed får du adgang til dit kontrolpanel hvor du kan oprette cases, bureau indhold, jobannoncer mm. Det er gratis og uforpligtende for dit bureau at have en profil.