Billedoptimering

Kort definition af billedoptimering er der mange aspekter på. Det kan blandet andet være optimering af størrelsen (kb), kvaliteten af billedet, billedet beskrivelse og titel til formatet af billedet (JPEG, PNG, GIF, WEBP, SVG mm).

Hvad er billedoptimering?

Som nævnt tidligere så er billedoptimering hvor man arbejder på at forbedre billedet via forskellige parametre.

Billedets kvalitet
Ligger billedet noget stock foto og vil ens besøgende ikke kunne associerer sig til billedet skabes der ingen relation og tryghed til billedet som kan medfører ingen konverteringer og højere Bounce Rate.

Billedets størrelse
Her gælder det både om pixel format samt billedet type. Er det PNG som oftes anvendes til transparent baggrund med et element ovenpå eller er det GIF som benyttes til animation, JPEG som er mere standard billed type til SVG.

Hvor meget fylder billedet er også vigtigt i forhold til billedoptimering. Oftes skal billederne faktisk ikke fylde særlig meget. Det afhænger selvfølgelig meget af hvor stort billed man vil vise, men oftes ligger det fra 100 – 400 kb. 

WebP format
Det kan være en fordel at anvende WebP format i stedet for jpg,png eller gif. WebP er et format som anvendes til web og som fylder utrolig lidt. Man kan dog også i nogle tilfælde bruge SVG, dog mest til ikoner og logoer.

Billedet titel og beskrivelse
SEO mæssigt er det en god idé at få udfyldt både en god navngivning af filnavnet, en god “alt tekst” beskrivelse. Disse to små fif kan være med til at øge SEO optimeringen en smule.

Relaterede indhold

Ordbog

Ankerlinks

Det har mange forskellige begreber. Det kaldes også anchor links, section links og jump links. Det danske begreb er dog mere Ankerlinks. Det betyder egentlig at man linker på internt på samme side. Et eksempel kan være at man gerne vil lede brugeren til en specifik formular som ligger længere nede på siden som man så her linker til.

Ordbog

CMS

CMS står for “Content Management System,” hvilket på dansk betyder indholdsstyringssystem. Det er en softwareapplikation eller et værktøj, der giver brugere mulighed for at oprette, redigere, organisere og administrere indhold på en webside.

Ordbog

YouTube

YouTube er en af verdens mest populære online videodelingsplatforme. Den blev grundlagt i 2005 og blev hurtigt en central del af internettets kultur. Platformen ejes af Google og giver brugere mulighed for at uploade, se og dele videoer af næsten enhver tænkelig type og emne.

Bureau Guiden

Shortlisting

Er du i den situation hvor jeres virksomhed skal igang med at lave en shortlist, så tjek vores eksempel på hvordan I kunne gøre.

Add address

Danmark

Søg

Bureau tilmelding

Når du har tilmeldt din virksomhed får du adgang til dit kontrolpanel hvor du kan oprette cases, bureau indhold, jobannoncer mm. Det er gratis og uforpligtende for dit bureau at have en profil.

  • Kontakt bureauet