Billedoptimering

Kort definition af billedoptimering er der mange aspekter på. Det kan blandet andet være optimering af størrelsen (kb), kvaliteten af billedet, billedet beskrivelse og titel til formatet af billedet (JPEG, PNG, GIF, WEBP, SVG mm).

Hvad er billedoptimering?

Som nævnt tidligere så er billedoptimering hvor man arbejder på at forbedre billedet via forskellige parametre.

Billedets kvalitet
Ligger billedet noget stock foto og vil ens besøgende ikke kunne associerer sig til billedet skabes der ingen relation og tryghed til billedet som kan medfører ingen konverteringer og højere Bounce Rate.

Billedets størrelse
Her gælder det både om pixel format samt billedet type. Er det PNG som oftes anvendes til transparent baggrund med et element ovenpå eller er det GIF som benyttes til animation, JPEG som er mere standard billed type til SVG.

Hvor meget fylder billedet er også vigtigt i forhold til billedoptimering. Oftes skal billederne faktisk ikke fylde særlig meget. Det afhænger selvfølgelig meget af hvor stort billed man vil vise, men oftes ligger det fra 100 – 400 kb. 

WebP format
Det kan være en fordel at anvende WebP format i stedet for jpg,png eller gif. WebP er et format som anvendes til web og som fylder utrolig lidt. Man kan dog også i nogle tilfælde bruge SVG, dog mest til ikoner og logoer.

Billedet titel og beskrivelse
SEO mæssigt er det en god idé at få udfyldt både en god navngivning af filnavnet, en god “alt tekst” beskrivelse. Disse to små fif kan være med til at øge SEO optimeringen en smule.

Relaterede indhold

Ordbog

Søgeordsanalyse

Søgeordsanalyse er en afgørende proces inden for søgemaskineoptimering (SEO) og digital markedsføring. Det involverer at identificere og evaluere de søgeord eller søgeudtryk, som brugere indtaster i søgemaskiner som Google, Bing og Yahoo for at finde information, produkter eller tjenester på internettet. Søgeordsanalysen er grundlæggende for at forstå, hvordan man bedst kan målrette indhold og SEO-strategier for at opnå højere placeringer i søgeresultaterne og tiltrække målrettet trafik til en hjemmeside.

SEO Guiden

SEO guiden

Skal I til at begynde at arbejde med SEO i jeres virksomhed eller er det et ukendt begreb, så bliv skarpere på det her i vores SEO guide.

Ordbog

Schema markup

Schema Markup, også kendt som schema.org Markup eller bare schema, er en form for struktureret data, der bruges på websider for at give søgemaskiner en bedre forståelse af indholdets betydning. Dette hjælper med at forbedre søgeresultaterne ved at tilføje ekstra information til søgeresultaterne og øge synligheden i søgeresultaterne.

Ordbog

SEM

SEM, eller Search Engine Marketing på dansk, refererer til en digital markedsføringsstrategi, hvor annoncører betaler for at placere deres annoncer i søgeresultaterne på søgemaskiner som Google, Bing og Yahoo. Dette er en effektiv måde at øge synligheden af ens websted og tiltrække målrettede besøgende, da annoncer vises for brugere, der søger efter specifikke søgeord eller fraser.

Add address

Danmark

Søg

Bureau tilmelding

Når du har tilmeldt din virksomhed får du adgang til dit kontrolpanel hvor du kan oprette cases, bureau indhold, jobannoncer mm. Det er gratis og uforpligtende for dit bureau at have en profil.

  • Kontakt bureauet