Billedoptimering

Kort definition af billedoptimering er der mange aspekter på. Det kan blandet andet være optimering af størrelsen (kb), kvaliteten af billedet, billedet beskrivelse og titel til formatet af billedet (JPEG, PNG, GIF, WEBP, SVG mm).

Hvad er billedoptimering?

Som nævnt tidligere så er billedoptimering hvor man arbejder på at forbedre billedet via forskellige parametre.

Billedets kvalitet
Ligger billedet noget stock foto og vil ens besøgende ikke kunne associerer sig til billedet skabes der ingen relation og tryghed til billedet som kan medfører ingen konverteringer og højere Bounce Rate.

Billedets størrelse
Her gælder det både om pixel format samt billedet type. Er det PNG som oftes anvendes til transparent baggrund med et element ovenpå eller er det GIF som benyttes til animation, JPEG som er mere standard billed type til SVG.

Hvor meget fylder billedet er også vigtigt i forhold til billedoptimering. Oftes skal billederne faktisk ikke fylde særlig meget. Det afhænger selvfølgelig meget af hvor stort billed man vil vise, men oftes ligger det fra 100 – 400 kb. 

WebP format
Det kan være en fordel at anvende WebP format i stedet for jpg,png eller gif. WebP er et format som anvendes til web og som fylder utrolig lidt. Man kan dog også i nogle tilfælde bruge SVG, dog mest til ikoner og logoer.

Billedet titel og beskrivelse
SEO mæssigt er det en god idé at få udfyldt både en god navngivning af filnavnet, en god “alt tekst” beskrivelse. Disse to små fif kan være med til at øge SEO optimeringen en smule.

Relaterede indhold

Marketing Guiden

Awards & priser

Har I udviklet eller haft sucess med i jeres virksomhed og gerne vil se om I kan hive en award eller pris med hjem? Så se listen her.

Ordbog

Ankertekst

Ankertekst er den tekst / titel man linker ens Ankerlink til. Men et ankertekst kan også være en sektion hvori man ligger ens indhold. Et eksempel kunne være at man ville linke sit Ankerlink til en formular, hvor der ikke lige var en overskrift man kunne sætte sit Ankertekst til.

Ordbog

Linkbuilding

Kort definition af linkbuilding er at det er en strategi man kan anvende for at øge ens SEO mæssig værdi hos Google. Oftes handler det om hvordan man arbejder med at få både flere backlinks men samtidig arbejdet med interne links og eksterne links.