Brug videooptagelse til konverteringsoptimering

Du kan bruge videooptagelser til at øge din konverting. Konverteringsoptimering (CRO) kan være en vigtig del i hvordan du skal øge dit salg på din hjemmeside eller webshop.

Hvad er Hotjar?

Hotjar er en virksomhed som hjælper til bedre forståelse af ens besøgendes adfærd på ens hjemmeside. Man kan med Hotjar blandet andet lave videooptagelse af ens besøgende. Her kan man se hvilke kanaler de kommer fra, hvilket land de er placeret i, hvor længe de besøger hjemmesiden og hvad de klikker på. Der er også et produkt som heatmaps der scanner ens besøgendes flow på enten hele hjemmesiden eller udvalgte landingpages. Dette kan man i givet fald benytte til at flytte rundt på ens indhold, hvor man kan lave A/B splittests for at se hvad der virker bedst. Man kan også lave feedbacks samt surveys.

Videooptagelse som konvertingsoptimering

Specielt det med videoptagelser kan hjælpe en hel del med konverteringerne. Hvis man benytter det helt korrekt og tjekker det enten dagligt eller ugenligt er der meget at hente.

Der er en del som benytter videooptagelserne til simpel UX/UI optimeringer. Eksempel vil man hurtigt kunne se i videooptagelserne om en knappe er for usynlig for de besøgende. Eller hvis et billed står mærkeligt på mobilenheden. 

Et godt råd til anvendelse af videooptagelse vil være at man laver eksempelvis en specifik landingpage hvor man gerne vil opnå en konvertering. En konvertering kan være alt fra et salg af et produkt til et signup af et nyhedsbrev eller udfyldelse af en formular. 

Der laves i givet fald 2 “kloner” af ovenstående landingpage, hvor man så vil teste de besøgendes adfærd af og se hvad der konverterer bedst, samt om der er ting som skal forbedres.

Analyse af de besøgendes adfærd

En anden vigtig fordel ved videooptagelse, er at man kan følge de besøgendes adfærd på ens hjemmeside. Alt fra deres læseretning, hvordan de scroller op og ned på siden samt til hvordan de klikker på elementer og udfylder en formular.

Alt man kan analyser denne data vil også betyde at man får en god forståelse af ens brugergruppe og bedre kan lave tilpasninger / ændringer som gør at adfærden enten ændres eller at der kommer flere konverteringer til.

Relaterede indhold

Marketing Guiden

Marketing job

Leder du et dit nye marketing job? Vi har lavet en liste til dig over de steder du kan finde jobs. Se listen her.

Ordbog

White Hat SEO

Kort definition af White hat SEO, er at det bruges til at henvise til SEO strategier, som søgemaskinerne forventer der benyttes og som har et regelsæt omkring. Ved at impementerer disse strategier kan det være med til at forbedre ens placeringer i søgemaskinen uden brug af tricks til at snyde søgemaskinens algoritme.

Ordbog

Brugerrejse

En brugerrejse, også kendt som en brugeroplevelsesrejse eller brugerstige, er en måde at beskrive den samlede oplevelse, som en bruger har, når de interagerer med en tjeneste, produkt eller websted.

Ordbog

Købte links

Købte links refererer til den praksis, hvor en person eller virksomhed betaler en tredjepart for at placere et link til deres hjemmeside på en anden hjemmeside. Dette koncept er ofte inden for sammenhængen af søgemaskineoptimering (SEO) og digital markedsføring. Mens det kan virke som en nem måde at øge en hjemmesides synlighed og rang i søgeresultaterne, er købte links en praksis, der er blevet betragtet som uetisk af søgemaskiner som Google, og det kan have negative konsekvenser for webstedsrangordning og troværdighed.

Add address

Danmark

Bureau tilmelding

Når du har tilmeldt din virksomhed får du adgang til dit kontrolpanel hvor du kan oprette cases, bureau indhold, jobannoncer mm. Det er gratis og uforpligtende for dit bureau at have en profil.

  • Kontakt bureauet