Brug videooptagelse til konverteringsoptimering

Du kan bruge videooptagelser til at øge din konverting. Konverteringsoptimering (CRO) kan være en vigtig del i hvordan du skal øge dit salg på din hjemmeside eller webshop.

Hvad er Hotjar?

Hotjar er en virksomhed som hjælper til bedre forståelse af ens besøgendes adfærd på ens hjemmeside. Man kan med Hotjar blandet andet lave videooptagelse af ens besøgende. Her kan man se hvilke kanaler de kommer fra, hvilket land de er placeret i, hvor længe de besøger hjemmesiden og hvad de klikker på. Der er også et produkt som heatmaps der scanner ens besøgendes flow på enten hele hjemmesiden eller udvalgte landingpages. Dette kan man i givet fald benytte til at flytte rundt på ens indhold, hvor man kan lave A/B splittests for at se hvad der virker bedst. Man kan også lave feedbacks samt surveys.

Videooptagelse som konvertingsoptimering

Specielt det med videoptagelser kan hjælpe en hel del med konverteringerne. Hvis man benytter det helt korrekt og tjekker det enten dagligt eller ugenligt er der meget at hente.

Der er en del som benytter videooptagelserne til simpel UX/UI optimeringer. Eksempel vil man hurtigt kunne se i videooptagelserne om en knappe er for usynlig for de besøgende. Eller hvis et billed står mærkeligt på mobilenheden. 

Et godt råd til anvendelse af videooptagelse vil være at man laver eksempelvis en specifik landingpage hvor man gerne vil opnå en konvertering. En konvertering kan være alt fra et salg af et produkt til et signup af et nyhedsbrev eller udfyldelse af en formular. 

Der laves i givet fald 2 “kloner” af ovenstående landingpage, hvor man så vil teste de besøgendes adfærd af og se hvad der konverterer bedst, samt om der er ting som skal forbedres.

Analyse af de besøgendes adfærd

En anden vigtig fordel ved videooptagelse, er at man kan følge de besøgendes adfærd på ens hjemmeside. Alt fra deres læseretning, hvordan de scroller op og ned på siden samt til hvordan de klikker på elementer og udfylder en formular.

Alt man kan analyser denne data vil også betyde at man får en god forståelse af ens brugergruppe og bedre kan lave tilpasninger / ændringer som gør at adfærden enten ændres eller at der kommer flere konverteringer til.

Relaterede indhold

Ordbog

Afvisningsprocent

Kort fortalt er bounce raten også kaldt afvisningprocenten den del af dine besøgende som forlader hjemmesiden uden at interagere med indholdet.

Ordbog

Annoncering

Annoncering er en måde at markedsføre sin forretning på. Man kan annoncerer på mange måder. Der findes Google Ads, social medier (Facebook, Linkedin, Instagram), videoannoncering, affilliate annoncering og mange flere måder.

Ordbog

Linkbuilding

Kort definition af linkbuilding er at det er en strategi man kan anvende for at øge ens SEO mæssig værdi hos Google. Oftes handler det om hvordan man arbejder med at få både flere backlinks men samtidig arbejdet med interne links og eksterne links.