Brug videooptagelse til konverteringsoptimering

Du kan bruge videooptagelser til at øge din konverting. Konverteringsoptimering (CRO) kan være en vigtig del i hvordan du skal øge dit salg på din hjemmeside eller webshop.

Hvad er Hotjar?

Hotjar er en virksomhed som hjælper til bedre forståelse af ens besøgendes adfærd på ens hjemmeside. Man kan med Hotjar blandet andet lave videooptagelse af ens besøgende. Her kan man se hvilke kanaler de kommer fra, hvilket land de er placeret i, hvor længe de besøger hjemmesiden og hvad de klikker på. Der er også et produkt som heatmaps der scanner ens besøgendes flow på enten hele hjemmesiden eller udvalgte landingpages. Dette kan man i givet fald benytte til at flytte rundt på ens indhold, hvor man kan lave A/B splittests for at se hvad der virker bedst. Man kan også lave feedbacks samt surveys.

Videooptagelse som konvertingsoptimering

Specielt det med videoptagelser kan hjælpe en hel del med konverteringerne. Hvis man benytter det helt korrekt og tjekker det enten dagligt eller ugenligt er der meget at hente.

Der er en del som benytter videooptagelserne til simpel UX/UI optimeringer. Eksempel vil man hurtigt kunne se i videooptagelserne om en knappe er for usynlig for de besøgende. Eller hvis et billed står mærkeligt på mobilenheden. 

Et godt råd til anvendelse af videooptagelse vil være at man laver eksempelvis en specifik landingpage hvor man gerne vil opnå en konvertering. En konvertering kan være alt fra et salg af et produkt til et signup af et nyhedsbrev eller udfyldelse af en formular. 

Der laves i givet fald 2 “kloner” af ovenstående landingpage, hvor man så vil teste de besøgendes adfærd af og se hvad der konverterer bedst, samt om der er ting som skal forbedres.

Analyse af de besøgendes adfærd

En anden vigtig fordel ved videooptagelse, er at man kan følge de besøgendes adfærd på ens hjemmeside. Alt fra deres læseretning, hvordan de scroller op og ned på siden samt til hvordan de klikker på elementer og udfylder en formular.

Alt man kan analyser denne data vil også betyde at man får en god forståelse af ens brugergruppe og bedre kan lave tilpasninger / ændringer som gør at adfærden enten ændres eller at der kommer flere konverteringer til.

Relaterede indhold

Bureau Guiden

Timepris og tilbud

Er du i den situation hvor jeres virksomhed skal vurderer bureauernes timepris og tilbud på jeres opgave, så tjek vores eksempel her.

Ordbog

AMP

Man benytter AMP som et webkompent framework hos google til at lettere at bygge “user-first” annoncer, e-mails, “web historier” og hjemmesider. User-first betyder at man sætter den besøgende i første prioritet når man bygger ens indhold.

Ordbog

Ankerlinks

Det har mange forskellige begreber. Det kaldes også anchor links, section links og jump links. Det danske begreb er dog mere Ankerlinks. Det betyder egentlig at man linker på internt på samme side. Et eksempel kan være at man gerne vil lede brugeren til en specifik formular som ligger længere nede på siden som man så her linker til.

Ordbog

PR

PR, presse og public relations er alle kommunikationsdiscipliner, der sigter mod at skabe og vedligeholde en positiv offentlig opinion om en virksomhed eller organisation.