A/B Splittest

A/B splittesting er den smarte vej til at forbedre ens konverteringsrate (CRO) og dermed få enten flere salg eller flere leads.

Hvad er A/B Splittest?

En A/B-splittest er en metode inden for markedsføring og webudvikling, hvor to forskellige versioner af et element eller en side sammenlignes for at afgøre, hvilken version der udfører bedst i forhold til en bestemt målekriterium. Formålet med en A/B-splittest er at identificere, hvilken version der giver de bedste resultater i forhold til de ønskede mål, såsom højere klikfrekvens, længere opholdstid på en hjemmeside, flere konverteringer eller andre relevante nøgleindikatorer.

Her er en trinvis forklaring på, hvordan en A/B-splittest normalt udføres:

  1. Identificer formålet: Først og fremmest skal du identificere, hvad du vil måle eller forbedre. Det kan være noget som at øge antallet af tilmeldinger til din e-mail-liste eller forbedre konverteringsraten på din webshop.

  2. Opdel din målgruppe: Din målgruppe deles i to tilfældigt udvalgte grupper: Gruppe A og Gruppe B. Dette skal sikre, at testen er retfærdig og repræsentativ.

  3. Lav to versioner: Opret to forskellige versioner af det element, du vil teste. Dette kan være alt fra en hjemmesides overskrift, en annonce, en e-mail-kampagne eller endda hele websider.

  4. Anvend ændringerne: Version A (kontrolversionen) forbliver uændret, mens version B (varianten) indeholder de ændringer, du vil teste.

  5. Udfør testen: Udsæt Gruppe A for version A og Gruppe B for version B i en periode. Dette kan gøres ved at vise hver gruppe den tilsvarende version, når de besøger din hjemmeside eller modtager din e-mail.

  6. Indsamle data: Mål nøje, hvordan hver version udfører i forhold til dit målekriterium. Dette kan omfatte statistik som klikfrekvens, konverteringsrate, salg eller andre relevante målinger.

  7. Analyser resultaterne: Efter en tilstrækkelig periode skal du analysere de indsamlede data for at afgøre, hvilken version der udfører bedst. Dette kan gøres ved hjælp af statistiske værktøjer for at sikre, at forskellene er signifikante.

  8. Implementer den bedste version: Når du har truffet din beslutning, implementerer du den bedste version og bruger den som standard.

A/B-splittest er en vigtig teknik inden for konverteringsoptimering og kan hjælpe med at forbedre resultaterne af dine digitale markedsføringskampagner og webudviklingsprojekter ved at træffe beslutninger baseret på data og faktiske brugeradfærd.

Hvorfor bruge A/B Spilittest

Anbefalingen er klart at benytte sig af A/B Splittesting såfremt man har tiden og ressourcerne til det.

Det kan give mærkbare forskel i konverteringerne. Nogle gange er det små ændringer der skal til for at de besøgende nemmere forstå hvad de skal foretager sig.

Hvis du har en webshop så prøv eventuelt at videooptage først og se hvad de brugere foretager sig på webshoppen. Dernæst så lav en A/B Splittest af en landingpage du måske gerne vil have optimereret. 

Ændre så her indholdet baseret på de videooptagelser du har foretaget dig via eksempelvis Hotjar

Har du derimod en hjemmeside og eksempelvis en formular du gerne vil have flere leads på. Så følg igen ovenstående med videooptagelser og dernæst Splittests af samme side men eksempelvis med formularen placeret i toppen i stedet for i midten eller i bunden af indholdet.

Held og lykke med A/B Splittesting!

Relaterede indhold

Marketing Guiden

Marketing nyheder

Er du marketingansvarlig og søger nyheder omkring marketing, så har vi her en liste du kan tjekke igennem. Se listen her.

Ordbog

Search Engine Advertising

Search Engine Advertising, eller Søgemaskineannoncering på dansk, er en digital markedsføringsstrategi, der bruges til at promovere produkter eller tjenester ved at placere annoncer i søgeresultaterne på søgemaskiner som Google, Bing og Yahoo. Dette er en effektiv måde for virksomheder at nå ud til potentielle kunder, når de søger efter relevante søgeord eller fraser.

Bureau Guiden

Shortlisting

Er du i den situation hvor jeres virksomhed skal igang med at lave en shortlist, så tjek vores eksempel på hvordan I kunne gøre.

Ordbog

Landing page

En landing page, eller landingsside på dansk, er en specifikt designet webside med det primære formål at konvertere besøgende til handlinger eller leads. Denne type webside er ofte en central del af digitale marketingkampagner og bruges til at fange besøgendes opmærksomhed, lede dem ind i en salgstragt og motivere dem til at tage en ønsket handling.

Add address

Danmark

Søg

Bureau tilmelding

Når du har tilmeldt din virksomhed får du adgang til dit kontrolpanel hvor du kan oprette cases, bureau indhold, jobannoncer mm. Det er gratis og uforpligtende for dit bureau at have en profil.