CPC

CPC står for “Cost Per Click,” hvilket på dansk betyder omkostning pr. klik. CPC er en vigtig metrik inden for online markedsføring og reklame, der måler omkostningerne ved hvert enkelt klik på en annonce.

Hvordan beregnes CPC?

Det bruges især i sammenhæng med pay-per-click (PPC) annoncering, hvor annoncører betaler for hver gang en bruger klikker på deres annonce og dermed besøger deres websted eller landingsside.

Formlen for at beregne CPC er:

CPC = Samlede omkostninger for annoncekampagnen / Antal klik på annoncen

Her er et eksempel: Hvis en annoncør bruger 500 dollars på en annoncekampagne, og annoncen får 1.000 klik, vil CPC være $0,50 pr. klik.

Nøglepunkter ved CPC inkluderer:

  1. Auktionssystem: I mange online annonceringsplatforme, såsom Google Ads, deltager annoncører i en auktion om annonceringspladser. Prisen, som annoncøren betaler pr. klik, afgøres af auktionen og bestemmes af udbud og efterspørgsel på søgeord og målgrupper.

  2. Klik og besøgende: CPC fokuserer specifikt på klik på annoncen, ikke nødvendigvis på, om brugerne udfører yderligere handlinger på webstedet, f.eks. køber et produkt eller tilmelder sig en tjeneste. Det er en vigtig nøgletal for at måle omkostningerne ved at generere trafik til webstedet.

  3. Kvalitetsfaktor: Kvaliteten af ​​annoncen og landingssiden, relevans for målgruppen og andre faktorer spiller en rolle i fastsættelsen af CPC. Højere kvalitetsannoncer og målrettede målgrupper kan ofte opnå lavere CPC’er.

  4. Budgetstyring: Virksomheder og annoncører styrer deres reklamebudgetter ved at fastsætte et maksimalt CPC-beløb, de er villige til at betale for klik på deres annoncer. Dette hjælper med at kontrollere omkostningerne ved annoncering.

  5. ROI-beregning: Ved at overvåge CPC og konverteringsrater (andelen af ​​klik, der fører til konverteringer), kan annoncører beregne deres Return on Investment (ROI) og vurdere, om annonceringsindsatsen er rentabel.

CPC er en vigtig metrik, der hjælper annoncører med at forstå omkostningseffektiviteten af deres online markedsføringskampagner. Det er også nyttigt at sammenligne ydeevnen af forskellige søgeord, annoncer og annoncegrupper for at optimere markedsføringsstrategien og budgettet.

Relaterede indhold

Marketing Guiden

Awards & priser

Har I udviklet eller haft sucess med i jeres virksomhed og gerne vil se om I kan hive en award eller pris med hjem? Så se listen her.

Ordbog

CMO

En CMO er ansvarlig for at udvikle og implementere marketingplaner, der skal fremme virksomhedens overordnede mål. De fleste CMO’er har en baggrund i markedsføring, og de fleste virksomheder kræver, at en CMO har mindst ti års erfaring i branchen.

Ordbog

Script

Et “script” refererer til en samling af instruktioner eller kode, der er skrevet til at udføre en bestemt opgave eller funktion inden for programmering og webudvikling. Skripter bruges i en lang række kontekster og programmeringssprog og kan have forskellige formål, fra at automatisere opgaver til at skabe interaktive webapplikationer.

Ordbog

Google Analytics

Det er en gratis webanalysetjeneste udviklet af Google, som giver dig dybdegående indsigt i, hvordan besøgende interagerer med din hjemmeside eller onlineplatform.

Add address

Danmark

Søg

Bureau tilmelding

Når du har tilmeldt din virksomhed får du adgang til dit kontrolpanel hvor du kan oprette cases, bureau indhold, jobannoncer mm. Det er gratis og uforpligtende for dit bureau at have en profil.

  • Kontakt bureauet